Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Hoe haarverlies tegen te gaan?

Haaruitval is een groot probleem voor zowel mannen als vrouwen.

Haaruitval is een groot probleem voor zowel mannen als vrouwen. Toenemend haarverlies noemen we alopecia.

Of het nu bij een man of vrouw is, de geleidelijke, progressieve vermindering van de haardichtheid begint vaak rond het 50e levensjaar en is een absoluut natuurlijk verschijnsel dat verband houdt met het verouderingsproces. Dankzij zijn expertise kan de kapper nieuwe en geavanceerde behandelingen tegen haaruitval adviseren die een groot verschil kunnen maken.

How to stop hair loss1

FACTOREN VOOR HAARUITVAL

Grote wetenschappelijke vooruitgang heeft geleid tot een beter inzicht in het verschijnsel haarverlies. Bijvoorbeeld, dat het haar niet van de ene op de andere dag uitvalt, maar gewoon geleidelijk of vroegtijdig dunner en minder veel wordt.

Verder is er een verband vastgesteld tussen het ontstaan van alopecia en het verharden van de bindweefsellaag van de haarfollikel. De verharding van dit omhulsel vertraagt de ontwikkeling van de haarfollikel. Het haar heeft hierdoor te weinig groeikracht en wordt dunner.

How to stop hair loss_Treat hair loss

VIND DE JUISTE BEHANDELING IN EEN KAPSALON

Dankzij hun opleiding en expertise kunnen kappers een haardiagnose uitvoeren en je de meest geschikte behandeling adviseren. Je kapper biedt je misschien een behandeling aan met de unieke AMINEXIL-molecule, die het leven van 8000 haren kan verlengen en de verankering van de haarvezel in de schedel verbetert en zo een wezenlijk effect heeft op de dichtheid en textuur van je haar.

How to stop hair loss3

PROFESSIONELE TIPS EN ADVIEZEN

Zorg ervoor dat je hoofdhuid gezond is. Net zoals je huid reageert als ze niet goed wordt gereinigd of verzorgd, zal je hoofdhuid dat ook doen. En je hoofdhuid en haarfollikels hebben een zo schoon en evenwichtig mogelijke omgeving nodig om haaruitval tegen te gaan. Vraag je kapper haarreinigingsproducten te adviseren die bacteriën op een milde manier verwijderen, de juiste pH-waarde herstellen en je hoofdhuid niet verstikken met een dikke residulaag. Wees zacht voor je haar: trek er niet aan, kam niet agressief en droog je haar niet op ruwe wijze. Wees je ook bewust van stress, want een druk leven en weinig slaap kunnen haarverlies versterken.