Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Hoe haarverlies te behandelen?

Haaruitval bij vrouwen komt veel vaker voor dan we vermoeden.

Haaruitval bij vrouwen komt veel vaker voor dan we vermoeden. Sommige vrouwen hebben last van tijdelijke haaruitval als gevolg van dramatische gebeurtenissen in hun leven, of door hormonale veranderingen. Anderen constateren wellicht dat hun haar dunner wordt naarmate ze ouder worden.

Dankzij zijn kennis en ervaring is je kapper in staat de eerste signalen te herkennen van dunner wordend haar, zoals een kleinere haardiameter, minder zichtbaar haar en gebrek aan veerkracht en vitaliteit. Hij kan jou de juiste behandeling adviseren.


How to stop hair loss_Treat hair loss

FACTOREN VOOR HAARVERLIES

De wetenschappelijke inzichten in de processen van haaruitval zijn sterk verbeterd. Bijvoorbeeld, dat het haar niet van de ene op de andere dag uitvalt, maar gewoon geleidelijk of vroegtijdig dunner en minder veel wordt.

Verder is er een verband vastgesteld tussen het ontstaan van alopecia en het verharden van de bindweefsellaag van de haarfollikel. De verharding van dit omhulsel vertraagt de ontwikkeling van de haarfollikel. Het haar heeft hierdoor te weinig groeikracht en wordt dunner.