Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Hoe haarbeschadiging tegen te gaan?

Of je haar nu al beschadigd is of niet, voorkomen is altijd belangrijk.

Of je haar nu al beschadigd is of niet, voorkomen is altijd belangrijk.

Wacht niet totdat je haar volledig broos en hard is. Het zal nog niet te laat zijn, maar het is absoluut beter voor je haar om het dagelijks te beschermen.

1- HITTEBESCHERMING

Wist je dat warmteapparaten zoals föhns, krultangen en stijltangen tot de grootste boosdoeners behoren als het om haarbeschadiging gaat? De schuld kan echter niet alleen aan de apparaten gegeven worden, want de werkelijke beschadiging vindt plaats als we ons haar niet goed beschermen tegen de hitte. Bezuinig dus nooit op hittebeschermende haarstyling producten die een lichtgewicht barrière vormen tussen de haarvezel en het verwarmde haarstyling apparaat. Je haar zal gezonder zijn en je kapsel zal ook langer blijven zitten.

2- ZONBESCHERMING

Niet alleen je huid, maar ook je haar heeft bescherming nodig tegen de zon. UV-stralen, chloorhoudend zwembadwater, zweet en hard douchewater hebben al haarbeschadiging tot gevolg voordat je zomervakantie voorbij is. Praat met je professionele kapper die je de beste producten voor je haar en je specifieke behoeften kan adviseren. Investeer in zonbeschermingsproducten zoals het Solar Sublime assortiment dat je haar veilig houdt op het strand, zacht houdt na het zwemmen en glad houdt in de hitte.

3- WEES MILD VOOR JE HAAR

De meeste mensen besteden geen aandacht aan hoe ze hun haar behandelen. Ze halen ruw een fijne kam door klitterig haar en trekken grote knopen eruit. Ze verven hun haar zelf in plaats van naar de kapper te gaan. Ze gebruiken sterke shampoos en conditioners die een luchtafsluitend residu achterlaten op de hoofdhuid dat jeuk, droogte en irritatie veroorzaakt. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van wat veel vrouwen en mannen dagelijks doen zonder na te denken over de schade die het veroorzaakt. Gelukkig is dit alles gemakkelijk te voorkomen als je maar een beetje oplet, de juiste professionele hulp inschakelt en wat extra tijd investeert omdat je haar dat verdient.